09 juni 2009

Fel, men ändå lite rätt

Nej, att Reinfeldt skulle ha grundat Piratpartiet som Le Monde sägs ha skrivit enligt SvD är förstås inte sant.

Dock får tidningen ett halvt rätt då Reinfeldt sedan valet 2006 agerat piratkapten genom att röva bort mer och mer av våra välfärdssystem.
Fast det är nog inte det man vill säga.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Rätt också på ett annat sätt. Utan Reinfelds besatthet av att genomföra FRA-lagen och IPRED hade PP aldrig kommit in. Jag hoppas ni sossar tar ert förnuft till fånga efter valsegern nästa år och sätter stopp för dessa tokigheter, inklusive datalagring och andra bodströmerier, annars kommer ni också att drabbas av stora opininsproblem, för att uttrycka det milt.

Jakob Fritzell sa...

@Anonym:
Du menar att vi inte har problem med väljarstödet idag..?
Visst är Reinfeldts politik en rejäl språngbräda för Piratpartiet. Och visst har vi gjort snygga framspelningar vi också.

Jag (i min egen enfald) är ganska övertygad om att alla partierna ganska snart kommer presentera en mer piratvänlig attityd.

Så även vi. Och förmodligen innan vår valseger 2010.

Anonym sa...

Bra så, men en "piratvänlig attityd" hjälper inte så länge den bara består i tomma ord. En del går på det men de intresserade genomskådar manövrer som exempelvis centerns tal om integritet. Så länge inte Sahlin & Ulvskog lovar att riva upp IPRED och sedan också gör det, så kommer inget prat i världen att hjälpa. Sahlins löfte att riva upp FRA-lagen var bra men måste kompletteras med löften om en radikalt annorlunda praxis inom området övervakning av medborgarna. Annars är det nog kört åtminstone vad beträffar väljare under 40. Det finns helt enkelt inte längre acceptans för Bush´krig mot terrorismen, inte ens om det presenteras i folkhemska FRA/SÄPO-termer, och det finns heller ingen anledning att låta Hollywood leka polis i Sverige.
Om bara sossarna läser på lite i dessa frågor, tar väck bodströmarna och spioneriromantikerna, slutar lyssna på Hollywood och i övrigt vågar företräda socialdemokratiska värderingar kompletterat med seriös miljöpolitik, då blir det inga problem att återta makten.

Jakob Fritzell sa...

Inget mer?
Det där fixar vi ögona böj!

Anonym sa...

Men allvarligt talat, tror du att det är möjligt att få igenom dessa önskemål i(s), som partiet ser ut idag? Vissa uttalanden av Morgan Olofsson på hans blogg tyder på att det inte finns förståelse för medborgarnas frihetskrav hos alla sossar precis.

Carl B sa...

Eftersom IPRED-lagen och FRA är en från början sossekonstruktion regisserad av Thomas Bodsröm, kommer man inte att göra någonting vid ev maktskifte. Det (s) mumlar om är klassiskt bondfångeri och valfläsk.
FRån 50-talets registering av kommunister fram till IB-affären har man aldrig tvekat att registera medborgare med avvikande åsikter.

Jakob Fritzell sa...

@Anonym
Förlåt. Jag var ironisk.
Jag tror inte att det bara är att trycka på knappen utan att det är en ordentlig resa att göra. Men jag tror att vi kommer att göra den – bara inte så snabbt som du kanske önskar.

@Carl B
Nu är du lite väl hård i din dom…
Men visst har vi läxor att läsa. Vi får se hur lång tid det tar.