07 februari 2010

Ord eller handling, Hägglund?

När idé och verklighet skiljer sig åt kan man gå två vägar. Antingen rättar man idén efter rådande verklighet eller så arbetar man för att förändra verkligheten så att den stämmer överens med idén.

När Hägglund i DN debatt idag talar om KDs syn på jämställdhet känns det som om han i det sista fetstilta styckets avslutande mening hoppar över ordet mannens. Det står
Vi kristdemokrater är för jämställdhet och lika möjligheter mellan man och kvinna. Det är så självklart att det inte ska behöva sägas. Men vi ser också att det finns gränser för vilka tvångsmedel politiker har rätt att ta till. Vi är därför också det parti som konsekvent värnar om den enskildes fria val och motsätter oss kvotering.
Så klart ska det stå "...värnar om den enskilde mannens fria val..." . Sen kan jag tycka att att inte bara lika möjligheter ska vara en självklarhet utan också lika rättigheter men jag ska inte kräva för mycket. Jag är gud ske lov inte kristdemokrat.
___

Uppdaterat:
Högst läsvärda repliker på Hägglunds artikel i DN finns här och här.

1 kommentar:

Carlos Rojas sa...

Såg dig på Auroras blogg i samband med att hon skrev om min AB-artikel. Kul att hitta till dina tankar också, alltså din blogg. Allt det bästa /Carlos Rojas